Popis výroby grilů Ať už se jedná o přenosný gril Smokey JoeTM nebo o špičkový plynový gril sérií GenesisTM, PlatinumTM a SummitTM s řadou vyspělých funkcí, gril Weber ® je díky svému vynikajícímu technickému provedení a pečlivě kontrolovanému výrobnímu procesu vždy tím nejlepším rozhodnutím pro milovníka grilování.
Výroba začíná tvarováním kulového grilu Weber ®. Ploché ocelové polotovary se na obřích lisech pod tlakem stovek tun zalisují do forem. Vznikne tak robustní koule složená ze spodní části a víka, jejíž tvar má firma Weber ® v USA zaregistrován jako ochrannou známku. Obsah uhlíku v oceli je nižší než u většiny ostatních grilů. Znamená to sice vyšší náklady na výrobu našich produktů, zajišťuje to však lepší přilnavost smaltu a majiteli je tak zaručeno dlouholeté používání a ochrana před propálením a prorezavěním.
Dalším nákladným výrobním procesem, který se však pro zákazníka bezpochyby vyplatí, je sváření. Již po desetiletí se většina součástí kulového grilu Weber ® svařuje, neboť svařené, smaltované spoje jsou trvanlivější, méně náchylné ke korozi a neuvolňují se. Výsledkem je stabilní a mimořádně trvanlivý gril.
Navíc každý svár pro zákazníka znamená, že tento díl nemusí montovat. U většiny ostatních grilů přebírá kupující podstatnou část montáže, neboť řada výrobců má nízké ceny díky tomu, že montážní práce přenechají zákazníkovi a sníží si tak své náklady.
Dalším důležitým krokem je nanesení smaltu. S využitím speciálního elektrostatického postupu se na každý gril nejprve nanese zcela rovnoměrná vrstva černého smaltového prášku, která se poté vypálí v peci při teplotě 870ºC. Tento nákladný postup zaručuje zcela rovnoměrnou vrstvu smaltu a zajišťuje tak dlouhou životnost i při vysokých teplotách. Na černý základní smalt se případně ručně nanese barevný, který se znovu vypálí v peci.
V rámci zabezpečování jakosti se po vypálení provádí vizuální kontrola každého dílu.
Výsledkem naší výroby je lepší smaltovaný povrch, než jaký mají grily ostatních výrobců. Tato vrstva smaltu chrání ocel před propálením a prorezavěním a po dlouhá léta odolává přímému působení žáru uhlíků.
Každý plynový gril je ve výrobním závodě podroben důkladné kontrole jakosti. Zkoušíme každý ventil a každý regulátor, abychom se ujistili, že plyn proudí rozdělovačem optimální rychlostí. Jako poslední krok před expedicí kompletně smontovaného grilu zapálíme každý hořák plynového grilu Weber ® pomocí vestavěného zapalovače.
Kvalitní technické provedení a zpracování grilů Weber ® jsou nezaměnitelné, bez ohledu na to, zda se jedná o gril na dřevěné uhlí nebo na plyn. Zákazník se pravděpodobně nikdy nedozví nic o nesmírném úsilí, které si tato špičková kvalita vyžaduje, ale ocení ho nepřímo – spokojeností, kterou mu používání výrobku Weber ® přináší.