Svíčková pečeně, žebírko nebo bifteky Tloušťka 2,5cm 6–8 minut přímá metoda
Svíčková pečeně, žebírko nebo bifteky Tloušťka 3cm 8–10 minut přímá metoda
Svíčková pečeně, žebírko nebo bifteky Tloušťka 4cm Prudce opékat 8–10 minut přímá metoda pak 4–6 minut nepřímá metoda
Svíčková pečeně, žebírko nebo bifteky Tloušťka 5cm Prudce opékat 8–10 minut pak 10–12 minut nepřímá metoda
Silný kus kýty nebo rump steak (zadní hovězí) 450–900g 12–15 minut přímá metoda
Hruď 2,25–2,75kg 2 1/2–3 hodiny nepřímá metoda
Svíčková bez kosti (roštěnec) 1,75–2,75kg 1–1 1/2 hodiny nepřímá metoda
Hovězí burger Tloušťka 2cm 8–10 minut přímá metoda
Kebab 2,5–4cm kostky 7–8 minut přímá metoda
Telecí kotleta Tloušťka 2,5cm 6–8 minut přímá metoda
Hřbet, žebra nebo plec Tloušťka 2cm 10–15 minut přímá metoda
Hřbet, žebra nebo plec Tloušťka 3cm Prudce opékat 8 minut přímá metoda pak 6–10 minut nepřímá metoda
Hřbet (roštěnec) 1,5 – 2,25kg 1 1/4–1 3/4 hodiny nepřímá metoda
Žebírka 1,5 – 1,75kg 1 1/2 – 2 hodiny nepřímá metoda
Kotleta bez kosti Tloušťka 2cm 10–12 minut přímá metoda
Klobásy 5–10 minut přímá metoda
Hřbet, žebra nebo hřebínek Tloušťka 2,5cm 8–10 minut přímá metoda
Jehněčí kýta Tloušťka 2,5cm 10–12 minut přímá metoda
Jehněčí koleno 675g 25–35 minut přímá metoda
Jehněčí kýta, bez kosti, rolka 2,25–2,75kg 2 1/2 hodiny
Kuře, celé 1,5–2,25kg 1–1 1/2 hodiny nepřímá metoda
Kuřecí prsa, bez kosti 175g 8–12 minut přímá metoda
Kuřecí kousky (křídla nebo prsa), s kostí 225g 30–40 minut nepřímá metoda
Kuřecí kousky (nohy nebo stehna), s kostí 100–175g 40–50 minut nepřímá metoda
Kuřecí nebo krutí kebab Tloušťka 2,5cm 6–8 minut přímá metoda
Krocan, celý, bez nádivky 4,5–5kg 1 3/4 – 2 1/2 hodiny nepřímá metoda
Krocan, celý, bez nádivky 5,5–6,5kg 2 1/4–3 hodiny nepřímá metoda
Krocan, celý, bez nádivky 6,75–7,5kg 2 3/4–3 3/4 hodiny nepřímá metoda
Kuchařův tip: Obecná rada – doba přípravy 11–13 minut na každých 450g
Řízky z krocaních prsou 5mm-1cm 4–6 minut přímá metoda
Holátko, celé 350–450g 40–50 minut nepřímá metoda
Kachna, celá 1,75–2,75kg 1 1/2 – 2 hodiny nepřímá metoda
Husa, celá 4,5–6,5 kg 3 hodiny nepřímá metoda
Rybí filet nebo steak 1,5cm 3–5 minut přímá metoda
Rybí filet nebo steak 2 cm 5–10 minut přímá metoda
Rybí filet nebo steak 2,5 cm 10–12 minut přímá metoda
Rybí kebab 2,5cm 8–10 minut přímá metoda
Ryba, celá 450g 15–20 minut nepřímá metoda
Ryba, celá 450–900g 20–30 minut nepřímá metoda
Ryba, celá 900g-1,75kg 30–45 minut nepřímá metoda
Krevety v krunýři střední 4–5 minut přímá metoda
Krevety v krunýři velké 5–6 minut přímá metoda
Krevety v krunýři velmi velké 6–8 minut přímá metoda
Krevety vyloupané, asi o 1–2 minut méně než výše uvedené časy
Mušle 3–6 minut přímá metoda
Slávky 5–6 minut přímá metoda
Kuchařův tip: Škeble, které se neotevřou, vyřaďte
Ústřice 3–5 minut přímá metoda
Račí ocásky 7–11 minut přímá metoda