Popis produktu
Zavírací nůž Dellinger Santoku Guillotine AUS-10 San Mai
Zavírací japonský kuchařský nůž Santoku Guillotine je perfektní pro každého, kdo rád vaří v přírodě, na cestách a výletech, ale nechce si s sebou brát klasický pevný kuchařský nůž.
Dellinger Santoku Guillotine má čepel sendvičové konstrukce San Mai - jádro z prvotřídní japonské vysokouhlíkové oceli AUS-10, vložené mezi 6 vrstev dvou nerezových ocelí, jenž čepeli propůjčují mimořádnou houževnatost. V otevřeném stavu je čepel pevně jištěna pojistkou Liner Lock.
Střenky jsou vyrobeny z krásného stabilizovaného olivového dřeva, masivní kování dodává luxusní a orginální vzhled.
Parametry nože:
- Čepel: AUS-10 Sanmai, 60 HRC
- Délka čepele: 140 mm
- Střenky: stabilizované olivové dřevo
- Celková délka: 310 mm
- Hmotnost: 350 g
- Dodáváno v dřevěné dárkové kazetě
Ostření a údržba:
- Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
- Pro ostření používejte diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
- Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
- Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!