Partner pro zábavu......a volný čas
 
registrovat
 
Novinky e-mailem Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových produktech a slevách.
 
Weber world Fissler v ČR u Highlife.cz Plaťte u nás bezpečně online Plaťte u nás bezpečně online - Visa Plaťte u nás bezpečně online - Maestro MasterCard Pražský kulinářský institut
Carte Sphere Card

Zvláštnosti plynových grilů

Speciální technické prvky

Weber Gascatcher: kryt z ocelového plechu nebo nerezové oceli, do které proudí skrz vyvrtané dírky plyn z hořákových trubek. Nahromaděný plyn je pak bezpečně zapálen elektrickou jiskrou a to i při silném větru. (u modelů Weber Q na vnitřní straně hořáku na levé straně grilovací vany).

Grilovací vana: ze silnostěnné hliníkové litiny s povrstvením, které je odolné vůči žáru, se zárukou 25 let na prorezavění a prohoření. K dispozici je ochranná síť proti hmyzu, která chrání hořákové trubky před ucpáním a případným vznícením v důsledku dlouhého skladování grilu nebo zaprášení.

Zajištění zvýšené bezpečnosti

CE značka: signalizuje, že příslušný model plynového grilu společnosti Weber byl testován nezávislým zkušebním úřadem a splňuje platné předpisy pro příslušný stát.

Montáž: všechny součásti plynového grilu, které souvisí s přívodem plynu do grilu, jsou předem smontovány a tím je zabráněno možné záměně dílů a následné nesprávné montáži.

Jednoduchá manipulace

Uvedení do provozu: uzavřete nejdříve všechny ventily, otevřete poklop, napojte na plynovou láhev (levý závit) regulátor tlaku. Otevřete ventil na plynové láhvi, nastavte první hořákový ventil do zapalovací pozice a po 1 až 2 sekundách zapalte. Pokud se neobjeví plamen, zapalte obratem ještě jednou. V tuto chvíli už se musí objevit plameny. Po úspěšném zapálení prvního hořáku, zapalte i druhý a třetí a zavřete poklop, aby se gril mohl předehřát. Při vypínání zavřete postupně ventily, potom uzavřete i ventil u plynové láhve. Z bezpečnostních důvodů odpojte plynovou láhev od grilu.

Čištění: Po grilování zapalte všechny hořáky na maximální výkon, odstraňte větší zbytky pokrmu z grilovacího roštu a uzavřete poklop. Vše, co zbylo na grilovacím roštu, shoří. Poté, co už z postraních částí grilu nestoupá žádný kouř, je „vypálení“ hotovo. V této chvíli je možné otevřít poklop a grilovací rošt očistit měděným kartáčem. Poklop, pokud možno ještě teplý, vytřete teplou vodou, v případě většího znečištění s trochou čisticího prostředku.

Pravidelně kontrolujte grilovací vanu, jestli není znečištění. Větší zbytky grilovaných pokrmů nejprve vymeťte, pak vanu vytřete horkou vodou s trochou čisticího prostředku. Po každém grilování zkontrolujte nálevku, a je-li znečištěná, vytřete ji stejně jako grilovací vanu horkou vodou s trochou čisticího prostředku. Před každým grilováním zkontrolujte též odnímatelnou misku na odkapávající tuk a v případě znečištění, vložte novou. Pokud grilujete potraviny s větším podílem tuku, kontrolujte misku na odkapávající tuk i v průběhu grilování a v případě nutnosti ji vyprázdněte.

Kontakty

tel. / 734 105 321
e-mail / info@highlife.cz


všechny kontakty>>