Partner pro zábavu......a volný čas
 
registrovat
 
Novinky e-mailem Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových produktech a slevách.
 
Weber world Fissler v ČR u Highlife.cz Plaťte u nás bezpečně online Plaťte u nás bezpečně online - Visa Plaťte u nás bezpečně online - Maestro MasterCard Pražský kulinářský institut
Carte Sphere Card

Péče o plynové grily

Potřebné nářadí

Potřebné nářadí, které by mělo být vždy po ruce pro rychlé, jednoduché a pravidelné čištění grilu: –

  • Grilovací kartáč
  • Jemný čisticí prostředek, popř. Čistič grilů Weber
  • Hubka na nádobí
  • Malý nůž
  • Alumisky

Po každém grilování: vyčistěte grilovací rošt.

Před nebo po grilování vypalte gril. Až se z něj přestane kouřit, je vypálení hotovo. Pak už jen použijte grilovací kartáč na očištění roštu.

V případě potřeby:

  • Alumisky: alumisky vyměňujte pravidelně, dbejte na jejich kvalitu. Pouze alumisky Weber mají optimální tvar a tloušťku shodnou s prostorem pro odnímatelnou misku na odkapávající tuk pod kotlem.
  • Fleky od kouře na poklopu grilu nebo postranním vařiči: fleky odstraníte jednoduše Čističem grilů Weber. Stopy od kouře budou nejvíce viditelné na novém grilu, konkrétně na přechodových místech mezi bočními částmi grilu a poklopem a také na uchycení teploměru. Po několikerém použití grilu vytvoří mastná pára z grilování specifickou vrstvu, na které se už stopy po kouři objevovat nebudou.
  • Aromakolejnice: není třeba za účelem vyčištění demontovat. Ve fázi předehřátí grilu před samotným grilováním se cokoli, co ulpělo na aromakolejnicích, spálí a spadne do popelníku. Jednou za čas je stačí okartáčovat grilovacím kartáčem.
  • Grilovací vana a boční strany: nenechávejte případné mastné skvrny na vnějších částech grilu, mastnota narušuje lakování. Na jejich odstranění použijte výhradně Čistič grilů Weber nebo slabý mýdlový roztok. Poté pečlivě opláchněte. V žádném případě nepoužívejte silné čisticí prostředky nebo prostředky na bázi citronu, ty mohou taktéž narušit vrstvu laku.
  • Trychtýřovitá vana ve spodní části grilu: Vyjměte vychladnutou (nikdy ne horkou!) vanu a očistěte ji nejprve opatrně od zbytků potravin. Pokud je třeba důkladnějšího čištění, použijte teplý mýdlový roztok. Dbejte na to, abyste nepoškrábali povrch. (NIKDY nevykládejte vnitřek vany alobalem, mohl by se v něm nahromadit tuk a tak by mohlo dojít k jeho vznícení.)

Nikdy:

Nikdy nevoskujte či nenatírejte poklop. Díky povrstvení porcelánem Váš gril nepotřebuje další dodatečnou povrchovou úpravu. Porcelán je podstatně odolnější než jakýkoli typ nátěru a vosk by se při rozehřátí grilu rozpouštěl. Chcete-li občas umýt prach a případnou špínu z grilu, použijte teplý mýdlový roztok.

Kontakty

tel. / 734 105 321
e-mail / info@highlife.cz


všechny kontakty>>